Thursday, January 13, 2011

FILEM KHURAFAT .
Setelah beberapa kejayaan dikecapi beberapa filem arahannya sebelum ini sehingga berjaya merangkul beberapa anugerah, kini beliau tampil dengan filem terbaru dan bergenre seram.
Shamsul Yusof, pengarah muda anak kepada Dato Yusof Haslam yang baru-baru ini menang beberapa anugerah pada Anugerah Skrin 2010 yang lalu ingin mencuba kelainan pada filem kali ini yang mana sebelum ini pengarah ini sering tampil dengan filem genre aksi. Filem Khurafat akan berada di panggung berdekatan anda pada 13 Januari 2010.
Filem Khurafat – Perjanjian Syaitan ini dibintangi oleh pelakon seperti Syamsul Yusof, Liyana Jasmay, Sabrina Ali, Salina Saibi, Fauziah Nawi, Latif Borgiba dan ramai lagi.

Sinopsis Filem Khurafat
“KHURAFAT-Perjanjian Syaitan” mengisahkan perjanjian terlarang, persekongkolan antara manusia & syaitan.Satu bentuk penyelewengan yang nyata dalam Aqidah Islam dan amat ditegah dalam Agama.Manusia, disogok dengan nafsu serakah dan dendam membara, tanpa mengira akibat dan bahana, rela membelakangkan Allah untuk memperoleh apa yang dicita walau dengan apa cara, akhirnya hanyut dengan bisikan dan tipu daya syaitan durjana.
Kisah bermula dengan Johan, seorang pemuda yang bekerja sebagai Pembantu Perubatan di sebuah hospital kerajaan. Dia sudah berkahwin dan mempunyai seorang isteri bernama Ayshah. Seawalnya pasangan ini hidup aman & bahagia, namun tanpa disangka ujian melanda di pertengahan jalan, kesan daripada ‘gangguan misteri’ yang berterusan.
Dalam pada masa gangguan-gangguan itu, hadir pula seorang perempuan tua yang tidak Johan kenali namun sering menyapa dan cuba mendekati Johan sewaktu di tempat kerja. Tanda tanya dan trauma yang melanda Johan & Ayshah tidak habis di sana, malah ditambah dengan munculnya bekas teman wanita Johan yang bernama Anna.Walaupun setelah mengetahui Johan sudah berumah tangga dan bergelar suami yang sah pada Ayshah, Anna masih terus mengganggu dan merayu untuk menerimanya semula. Ini menyebabkan Johan bertambah runsing dan bertekad untuk mempertahankan rumah tangganya dengan segala daya.
Tidak lama setelah berkali-kali ditolak cintanya, Anna ditemui mati;bunuh diri. Kematian Anna adalah kemuncak bagi segala siri kejadian misteri yang berlaku dalam hidup Johan & Ayshah.
khurafat Sinopsis Filem Khurafat
Apa yang menghantui dan menggangu Johan & Ayshah sebenarnya? Adakah ini semua hanya halusinasi dan gangguan minda mereka atau adakah ini semua merupakan petanda-petanda bagi merungkai jawapan bagi semua persoalan mereka?
Segalanya akan terjawab bila anda menyaksikan “KHURAFAT-Perjanjian Syaitan” yang akan ditayangkan serentak di pawagam seluruh Malaysia pada 13 Januari 2011.
Trailer Filem Khurafat
Nota Kaki : Trailer pun dah gempak. Nampak macam filem ni boleh meletup.
Akan ditayangkan di 80 pawagan . 
Kos keseluruhan : RM 1.7 juta .


No comments: